Tidligere deltagere siger

Steen Hoff

“Som topleder oplever man som regel, at ting skal ske prompte, beslutninger skal tages og handlingsplaner skal gennemføres i et højt tempo.

TimeOut vender hele den normale stressede hverdag lidt på hovedet. Tid til fordybelse og åndeligt nærvær er på programmet og på en eller anden forunderlig måde bliver man utroligt fokuseret på de opgaver og øvelser, som man “udsættes” for, fordi evnen til at lukke alt andet ude dyrkes 100 %.

Jeg havde stort udbytte af min deltagelse i TimeOut og bruger tit de metoder og teknikker, der blev præsenteret, jeg kan kun give TimeOut min varmeste anbefaling.”

Steen Hoff, Supply Chain Direktør, Flügger A/S

Joan Reiman

“TimeOut i Assisi er noget enhver travl leder bør investere i!

Kurset gør ikke meget væsen af sig i sin præsentation, men det skal man ikke lade sig narre af, indholdsmæssigt er det formidabelt.

Man kan simpelthen ikke lade være med at tænke over sit lederskab, hvad der er vigtigt i livet og over, hvordan man som person virker på andre. “Væredygtighed” blev et begreb, som jeg lærte på turen, og som jeg sætter meget pris på.

Og det man får med sig hjem forsvinder ikke igen. Det sidder fast som en god ny vane og læring. Det er utroligt hvad man får ud af så kort tid, hvilket kan tilegnes Birgit Signora Toft og John Berns meget kompetente tilrettelæggelse, ledelse og afvikling af kurset.

Og Assisi er de helt rigtige rammer for et kursus af den karakter. Det kan ikke være anderledes.

Husk at gøre folk opmærksomme på, at de skal have HELE vandresko med og være forberedt på lange vandreture i vanskeligt terræn 🙂 “

Joan Reiman, Personalechef, Direktoratet for FødevareErhverv

Jens Peter Sørensen

“TimeOut i Assisi er et anderledes lederudviklingskoncept. At arbejde med livets store begreber (fødsel, nuet og døden) i relation til dig selv og din lederrolle er meget effektfuldt.

Især i kombination med virkemidler som den pragtfulde natur, de skønne historiske omgivelser i Assisi, en god og åben dialog med de andre på holdet og ikke mindst vores instruktørers måde at gribe tingene an på, gav mig et meget stort personligt udbytte af opholdet i Assisi.

Specielt godt var det især at arbejde med begrebet “stilhed”.
Det at få/tage sig tiden til at lade ens tanker “køre los” i et par timer helt alene på en norditaliensk bjergtop – uden at blive afbrudt af mobiltelefoner, medarbejdere/kolleger, mails etc., gjorde et stort indtryk på mig.
Det gjorde, at jeg helt konkret fik tænkt grundigt over nogle helt centrale ting i såvel mit professionelle liv, men også i mit private liv.
Ting, der gør en forskel.
TimeOut i Assisi gør en forskel.”

Jens Peter Sørensen
Direktør
People Company

Vibeke Ahlmann

Indre ro var nok den største gave, jeg fik med mig fra Assisi.  Jeg oplevede, at den kom snigende i takt med at vi fik talt om de essentielle ting i såvel privat – som i arbejdslivet, samtidig med at vi vandrede i naturen. Det var som om den åndelige dimension forankrede sig i den fysiske – eller de smeltede sammen. Jeg oplevede en stor grad af afklarethed, som vel manifesterer sig som indre ro.

Efter min hjemkomst sagde både min chef og nogle af mine nærmeste, at jeg så ud som om jeg var “enormt lettet.” Det er vel det samme som at jeg udstrålede indre ro og afklarethed. Det samme hørte jeg, at nogle af mine medkursister oplevede.

I den efterfølgende tid efter kurset er det som om jeg stadig har en større ro og hviler mere i mig selv. Men for at bibeholde den ro kræver det også, at jeg dagligt eller jævnligt praktiserer de metoder, som vi gjorde i Assisi: at meditere, være i naturen osv. Men det er også en naturlig del af mig nu, ligesom den åndelige eller spirituelle side har fået større plads.  

Det har haft en enorm betydning. Jeg er som sagt mere afklaret i det hele taget i mit liv. Der skal mere til at vælte mig af pinden. Men det er ikke blot den indre rejse, der har været af stor betydning. Det er også en bevidsthed om, at jeg/vi ikke er alene, og at vi alle har et større ansvar over for hinanden, kloden, miljøet osv.  

Det er vel en slags kollektiv bevidsthed, der er udviklet. Så vil nogen måske indvende, at det er der ikke noget nyt i. Jeg vil nu mene, at det er en proces, man skal gennemgå for at det bliver rodfæstet og en naturlig del af en selv.

Jeg har meget lettere ved at træffe de rigtige beslutninger i mit privatliv såvel som mit arbejdsliv. Beslutninger, som både er de rigtige og gavnlige for mig samtidig med at jeg tager størst mulig hensyn til andre.

Vibeke Ahlmann, Udviklingskonsulent, IDA

Kirsten Frederiksen

Den 26. april startede mit nye liv. Mit arbejdsliv lå lidt i ruiner, jeg havde nemlig fået konstateret en kronisk sygdom, som jeg skulle lære at leve med, og havde derfor besluttet mig for, at mit liv fremover skulle foregå i et lavere gear. Jeg havde haft et rigtig godt arbejdsliv med mange spændende udfordringer og et stort ledelsesansvar. Nu havde jeg meldt mig til TimeOut i Assisi.

Turene oppe i bjergene, hvor jeg gik alene og kunne tænke mine helt egne tanker – kun mig. Hvor er jeg egentlig stærk alene. For mig har det betydet, at jeg er blevet langt bedre til at være alene med mig selv. Jeg fik en rigtig god oplevelse ved at se de mange vedbend, der groede op ad kæmpemæssige træer – tænk, sådan er det også i den menneskelige verden – stærke mennesker som kan klare sig overalt og andre mennesker, som har behov for, at nogen gør det vanskelige for dem.  Skulle jeg komme ud for nye store forandringer i mit liv igen, vil jeg ikke tøve med at tage en” TimeOut i Assisi”. Turen har givet mig mange værktøjer til at komme videre med et godt liv.

Kirsten Frederiksen, Selvstændig

Jytte Tandrup

Jeg har nu to gange været med i Assisi. Første gang var bestemt en “prøveballon”, og jeg var ikke “stolt” ved det i begyndelsen. For mig var det ganske grænseoverskridende at skulle på kursus uden et nøje fastlagt program. Alene det at skulle sidde i en time og ikke tænke på noget, ikke sove og ikke planlægge noget, var overordentligt svært. Den musik, vi lyttede til, fandt jeg irriterende i starten – musikken var så langsom, at jeg tænkte, nu må der da snart ske noget. Men jeg kom til at holde meget af musikken, inden vi tog hjem.

Og netop billedet fra musikken karakteriserer vist ganske godt, som jeg havde det på turen. Hvad jeg i starten syntes var spild af tid, blev jeg senere meget glad for.

Jeg oplevede en indre ro på turen, netop fordi jeg blev tvunget til at sætte mig ned og tænke. Tænke på alle de ting, der i virkeligheden betyder noget for mig. Jeg tænkte, at det var lidt paradoksalt, at det var en tur, der blev betalt af arbejdsgiveren (det var min første tur så ikke, da det var et legat, jeg havde fået), men at turen gjorde, at jeg fik meget mere fokus på alt det i livet uden om jobbet, som jeg ofte forsømmer at tænke på. Og jeg tror, at det i nutidens forjagede samfund er sundt for os alle engang imellem at stoppe op og fokusere på livets virkelige værdier – og ikke altid bruge for mange ressourcer på at bilde os selv og hinanden ind, at vi er åh så uundværlige på vores job (som jo i øvrigt er godt og spændende).

For mig har turene haft den effekt, at jeg jævnligt tager mig i at holde fast i, om en ting virkelig betyder noget. Jeg bilder mig selv ind, at jeg er et lykkeligt menneske, der ved, hvad det vigtigste er her i livet for mig. Jeg har lært i endnu højere forstand at sætte pris på min dejlige mand og mine dejlige børn – men selvfølgelig også mit gode job.

Hver gang jeg tænker tilbage på turene, tænker jeg især på den helt fantastiske ro og glæde, og for mig har de virkelig været et åndehul i en ellers travl hverdag.

Jeg tænker tilbage på turene – især den helt fantastiske ro og glæde – som et åndehul i en ellers travl hverdag og en oplevelse, som man meget gerne vil “unde” andre, der har behov for et pusterum. For mig var de lyse og fredfyldte.

Jytte Tandrup, Kontorchef, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

Heidi Kaas

Timeout i Assisi var en kæmpe oplevelse. Det er dét kursus i over 20 lange erhvervsaktive år, som har givet mig størst og bedst udbytte. Normalt siger jeg, at hvis man kommer hjem med 20% udbytte fra et kursus, har det været godt. Jeg kom hjem fra jeres Timeout kursus med 180%. Nu øver jeg mig i stilheden og i at finde kraft heri. Jeg kan dog næsten ikke vente til at afprøve “denne magt” i forbindelse med mit virke som selvstændig konsulent. Det må være den ultimative test, om jeg behersker det, når pres, performance, deadline og selvstændige opgaver er i gang.
Jeg sender denne hilsen til jer med et “TAK” for en fantastisk tur. Jeg tager virkelig hatten af for den måde I fik os ført igennem snakke om livet, døden og andre eksistentialistiske emner, som man aldrig tør (eller har tid til at) røre ved i hverdagen. Det gav en helt ny dimension i mit eget liv.
Jeg kan på det varmeste anbefale kurset til andre uanset hvad de laver til dagligt. Den eneste forudsætning er, at man er et menneske og man ønsker at søge ro, kraft og saft til sig selv.

Heidi Kaas, Direktør, Quatre ApS

Sven-Peter von Arenstorff

På mit skrivebord ligger der en sten fra Assisi, på stenen har en medkursist skrevet: “Har du talt med din sten i dag”? For mig er stenen blevet et anker, som gør mig glad, får smilet frem og bringer nuet ind i mit liv.
Jeg har nu to gange været på TimeOut i Assisi. Den måde forløbet er tilrettelagt på samt de fysiske rammer og ånden på kurset, skaber fælles resultater og udvikling på trods af vores forskellige baggrunde og erfaringer. Det giver mig ny energi til at tænke konstruktivt og et fundament, jeg stadig år efter bygger på. Jeg lærte at holde fokus på målet og glemme besværlighederne i min dagligdag. Jeg blev også lidt klogere på mig selv og mere bevist om de værdier, som jeg finder vigtige.
Tak til Birgit og John for en tankevækkende og udviklende oplevelser.

Direktør, Cand. jur. Sven-Peter von Arenstorff, Arenstor ApS

Maria Larsen

Rum til eftertanke

Timeout i Assisi var en livgivende pause fra den hektiske hverdag for mig. Her var tid og rum til bare at være og til at tænke over livets vigtige spørgsmål. Hvad kan jeg gøre for at bruge min tid bedst muligt, og hvad er egentligt mest vigtigt. Som kursusledere var Birgit Toft og John Bern meget kompetente med fin fornemmelse for at guide os gennem programmet, der var en afstemt vekselvirkning mellem korte oplæg,  fælles snak, meditation, vandring og rum til stilhed og eftertanke. Og så er der både idyllisk smukt og fredfyldt i Assisi og i de grønne olivenlunde, der omkranser byen.

Journalist, Maria Larsen, Mellem Linjerne

Bolette van Ingen Bro 

Det var med spændt forventning at turen til Assisi blev planlagt. Beskrivelsen af forløbet tegnede godt. At få en pause fra en hektisk hverdag, at opnå en søjle af indre ro og at se og gå i det vidunderlige Assisi, det kunne ikke andet end blive godt.

Og det blev godt!

En tidslomme hvor tempoet blev sat helt ned, hvor livets store spørgsmål var til debat, og hvor de svære valg og fravalg blev meget synlige.

Jeg kan varmt anbefale at tage med Birgit og John til Assisi. Det var på en eller anden måde en tur der gjorde noget ved mig. En tur der gik i blodet og som efterlod både en indre ro og bestemt også en indre uro. En uro og en søgen efter en anden måde at gøre tingene på.

Direktør , Bolette van Ingen Bro, Navigators

anonym

Jeg plejer at bilde mig selv ind, at jeg er et meget afklaret menneske – også omkring liv og død. Og det kom meget bag på mig selv, at jeg reagerede så følelsesladet, da vi drøftede døden. Jeg havde kort forinden mistet min far – og selv om jeg må siges at være “voksen”, og min far var gammel – gav det mig en indsigt i, hvor meget mit liv har været præget af min fars forventninger til mig – og mit ønske om at leve op til disse forventninger. Og endelig hvor meget jeg savnede min far – selv om jeg troede, jeg havde “gemt savnet væk”. Disse erfaringer har jeg haft meget glæde af, da jeg kort tid senere også mistede min mor. Jeg er blevet mere bevidst om at give mig selv “lov” til at mindes og “søge lidt væk”.

Deltager der ønsker at være anonym